Više od 2.600 žrtava ebole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 2.600 žrtava ebole

Najmanje 2.622 osobe su umrle u najgoroj epidemiji virusa ebole u istoriji, od kojeg je do sada u zapadnoj Africi obolelo 5.335 ljudi, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

SZO je upozorila i da za sada nema znakova slabljenja epidemije, koja je pogodila Gvineju, Sijera Leone, Liberiju, Nigeriju i Senegal.

Kako je javio Rojters, SZO navodi i da epidemija u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu nastavlja da pokazuje rastući trend.

U Liberiji je najveći broj slučajeva obolelih zabeležen u prestonici Monroviji, dodaje se u izveštaju zdravstvene agencije UN.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za sedam dana 700 obolelih

Izvor: Blic, 18.Sep.2014

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je prethodne sedmice i zapadnoj Africi registrovano čak 700 novih slučajeva oboljevanja od smrtonosnog virusa ebole, što ukazuje na činjenicu da je bolest počela da se širi izuzetno brzo...Do pre tri nedelje, sedmično je registrovano najviše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.