Virtuelna Galerija Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2018, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virtuelna Galerija Matice srpske

Kompletnu postavku Galerije Matice srpske od sada možete pogledati i virtuelno. U saradnji sa studijom "360 stepeni" iz Novog Sada, Galerija je napravila virtuelnu šetnju, te je svim korisnicima internet pretraživača "gugl", kao i društvenih mreža omogućeno da u visoko kvalitetnoj formi "prošetaju" kroz galeriju, njenu stalnu postavku i vide izložena umetnička dela.

U Galeriju Matice srpske možete da uđete ovako, uživo, ali od nedavno sve što možete da vidite uživo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << možete i preko svog računara. U preko 120 panoramskih fotografija, kroz virtuelnu šetnju od 360 stepeni, od samog ulaza, hola, info pulta, do obilaska salona i izložbenih prostorija, predstavljena je kompletna postavka Galerije.

"Mi se nadamo da će za neke sugrađane koji nikad nisu bili u galeriji će ovo biti povod da dođu, 2.15 takođe za sve one koji žive iznad naše zemlje to je možda i jedini način da pogledaju šta se to sve nalazi u galeriji matice srpske da vide u kakvom su ambijentu dela, ali naravno da nikda to ne može da zameni onaj živi kontakt sa umetničkim delima , ali svakako se nadamo da će to doprineti i boljoj vidljivosti galerije i njenom pozicioniranju, ali svakako i većem broju posetilaca", kaže Snežana Mišić, programska direktorka.

Virtuelni posetioci, kroz svoju šetnju iz fotelje, moći će i da se detaljnije informišu o pojedinim umetničkim delima. Za oko 50 najreprezentativnijih dela iz stalne postavke, posebno su istaknuti info prozori sa detaljnijim podacima na srpskom i engleskom jeziku. Šetnja kroz Galeriju samo je nastavak višegodišnjeg rada Galerije Matice srpske u procesu modernizacije rada.

"Moram reći da je ova virtuelna šetnja deo projekta koji se zove digitalizacija i modernizacije stalne postavke galerije Matice srpske koju je omogućio Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, dakle jeste samo onaj nastavak aktivnosti Galerije Matice srpske u primeni informacionih tehnologija u svom radu", kaže Mišić.

U virtuelnu šetnju možete se uputiti preko profila Galerije Matice srpske na društvenim mrežama ili njihovog sajta. U Galeriji se nadaju da će ova novina pre svega biti pozivnica za dolazak uživo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.