Vinski viteški red Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2022, 00:06

Vinski viteški red Evrope

Vinski viteški red Evrope je organizacija koja okuplja 28 zemalja starog kontinenta, i čije delovanje je usmereno ka očuvanju mira među narodima uz posredstvo vina i vinske kulture.

Na godišnjoj svečanosti konzulata Vinskih vitezova u Srbiji primljeni su novi članovi i obavljen je svečani čin uzdizanja starih članova na više pozicije.

Vinski viteški red Evrope je elitistička organizacija čiji je cilj da Evropa postane vinski kontinent, tačnije kontinent >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mira, a način za to je delovanje viteškog reda koji okuplja članove iz 28 zemalja i predstavlja najstariji vinski viteški red u Evropi. Članovi te organizacije ističu da je najmoćnije oružje koje imaju upravo stvaranje prijateljstava, širenjem vinske kulture, što značajno doprinosi položaju naše zemlje.

Na drugoj ovogodišnjoj svečanosti konzulata vinskih vitezova Evrope u Srbiji, primljena su 4 nova člana i sada ova organizacija u našoj zemlji broji 81 vinskog viteza.

Misija delovanja vinskog viteškog reda Evrope, pored uzdizanja vinske kulture i humanitarnog rada, posvećena je i obraćanju mladima sa željom da im se skrene pažnja da ne treba zloupotrebljavati vino, već uz čašu božanskog pića stvarati prijateljstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.