Vesnić nastavlja borbu za šestu titulu evropskog prvaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2019, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesnić nastavlja borbu za šestu titulu evropskog prvaka

Nakon uspešnog starta na Hungaroringu Milovan Vesnić i njegov tim ASK Vesnić ovog vikenda na Red Bul Ringu u Austriji nastavljaju borbu za šestu titulu evropskog prvaka na kružnim stazama.

"Posle nerealnih uslova, zbog velikog broja od oko 40 učesnika na Hungaroringu, 15 automobila na stazi Red Bul Ring biće pravo olakšanje i prikaz stanja u TCR Istočna Evropa", rekao je Vesnić.

On ističe da odlično poznaje austrijsku pistu, na kojoj je redovno nastupao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvenstvu Centralnoevropske zone.

"Volim tu stazu, samo da uslovi budu stabilni, kakvi god da su i da ne bude "ni tamo ni ovamo", kao što je bilo u Mađarskoj. Ali, na to ne možemo da utičemo,"ističe Vesnić.

Takmičari TCR Istočna Evropa na Red Bul Ringu voze samo jedne kvalifikacije, a startna rešetka za prvu i drugu trku popunjavaće se prema najbržem i drugom najbržem izvezenom krugu.

Vesnić je u klasi TCR Istočna Evropa neprikosnoven već šestu godinu, a to su pokazale i prve dve trke na mađarskoj stazi, gde je preuzeo lidersku poziciju sa 35 bodova ispred glavnog rivala Slovaka Martina Ribe sa 26 i klupskog kolege Jakuba Višomirskog sa 25 bodova.

"Riba je najveća konkurencija sa TCR Hondom nove generacije. Tu je i Tomaš Pekarž sa Reno Meganom koji je šampion u dosta serija u poslednjih nekoliko godina. Sa njim očekujem najveći duel na ovoj trci", dodaje Vesnić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.