Vesić: Srbija regionalni lider u razvoju avio-saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 15:14

Vesić: Srbija regionalni lider u razvoju avio-saobraćaja

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je danas svim pilotima, letačkom osoblju, kompanijama, institucijama i zaposlenima u sistemu civilnog avio-saobraćaja Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva - 7. decembar.

Vesić je naglasio da standardi, regulative i planovi razvoja koji danas postoje u domaćem civilnom vazduhoplovstvu pokazuju zašto je Srbija lider u regionu u razvoju avio-saobraćaja i zbog čega najuspešnije kompanije lete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz naše zemlje, a sve veći broj putnika prolazi kroz naše aerodrome.

"To je zasluga svih vas i vizije predsednika Aleksandra Vučića - da od Srbije stvara modernu zemlju, otvorenu ka svetu, poručio je ministar Vesić.

Podsetio je i da je Srbija među malim brojem zemalja koje imaju bogatu tradiciju u vazduhoplovstvu, što potvrđuje i Uredba o saobraćajnim spravama koje se kreću po vazduhu, iz 1913. godine.

Dodao je i da je kralj Aleksandar Karađorđević i te kako razumeo važnost avio-saobraćaja i razvijao avio industriju, a prilikom posete Parizu 1910. godine postao i prvi Srbin koji je leteo avionom.

Obeležavanje 7. decembra kao Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva usvojeno je 1994. godine, u okviru obeležavanja pola veka od potpisivanja Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu, poznate kao Čikaška konvencija, koja je dala osnovu modernom avio-saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vesić: Srbija regionalni lider u razvoju avio-saobraćaja

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 07.Dec.2022

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je danas svim pilotima, letačkom osoblju, kompanijama, institucijama i zaposlenima u sistemu civilnog avio-saobraćaja Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva – 7. decembar. Vesić je naglasio da standardi,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.