Vesić: Jeftini stanovi možda i za mlade parove, medicinske radnike, profesore...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 10:43

Vesić: Jeftini stanovi možda i za mlade parove, medicinske radnike, profesore...

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da bi projekat gradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti mogao da se proširi i na druge ciljne grupe, kao što su mladi bračni parovi, profesori, medicinski radnici i slično, ali da je to za sada samo na nivou ideje.

"Što se tiče stanova za pripadnike službi bezbednosti u ovom trenutku se radi na tom projektu, priprema se i jedna izmena zakona. Postoji ideja u vladi da se prave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanovi za druge ciljne grupe, kao što su mladi bračni parovi, profesori, lekari, medicinske sestre i tako dalje. To je za sada samo na nivou ideje, a da li ćemo ići dublje u realizaciju tog projekta, to ne mogu sad da vam kažem", rekao je Vesić za Tanjug.

On je dodao da se u Ministarstvu građevinarstvu, saobraćaja i infrastrukture zalažu za izgradnju stanova i za te ciljne grupe, ali da to ne zavisi samo od njegovog ministarstva, već da li će država imati dovoljno sredstva da proširi taj projekat.

"Zavisi od toga koliko država ima sredstava i koliko će se na taj način uticati na stambenu izgradnju. Nikada nije dobro da država preuzme vodeću ulogu kada je u pitanju stambena izgradnja, već samo da bude u ovoj meri prisutna, kao što je prisutna sada sa stanovima bezbednosti. Ne može država da bude jedini graditelji i da na taj način utiče na tržište", rekao je Vesić.

Što se tiče projekata koji će biti završeni do kraja leta, odnosno do kraja godine, ministar je istakao, pre svega, da će u junu biti završena obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka.

"Kada je reč o drugim projektima, u aprilu će biti završen prvi deo Moravskog koridora od Pojata do Makrešana. Kasnije, u septembru Kruševac će biti priključen na autoput. Do kraja godine završićemo deonicu Sremska Rača - Kuzmin, zatim ide deonica Iverak - Lajkovac", naveo je Vesić.

Kako kaže, u avgustu ili septembru biće završena i deonica Ruma - Šabac, a kasnije do 2024. i do Loznice.

On je rekao da je prethodnih dana probijena i druga cev na tunelu Laz i da bi i taj deo autoputa "Miloš Veliki" trebao da bude završen do kraja godine.

"To je deo Preljina - Pakovraće i Pakovraće - Požega, ostalo je manje od 20 kilometara koji treba da budu završeni do kraja godine", rekao je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić ponovio staru najavu: Jeftini stanovi možda i za mlade parove, medicinare i profesore

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2023

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da bi projekat gradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti mogao da se proširi i na druge ciljne grupe.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.