Veliki gala koncert tamburaša RTV-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki gala koncert tamburaša RTV-a

Velikim gala koncertom u Studiju M, Tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine obeležio je jubilej - 60. rođendan naše kuće.

Publiku je pozdravio pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić, a orkestar je vodio dirigent Zoran Mulić, koji se na čelu orkestra nalazi od 1984. godine.

Tamburaši su izveli niz kompozicija iz riznice svetske muzičke baštine, kao i domaćih autora, a među njima pesmu Janike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Balaža "Kad zaigra srce u primaša".

Sa velikim uspehom, Tamburaški orkestar je nastupio protekle godine u Bratislavi, Temišvaru, Zagrebu i Beogradu.

Od prvog dana emitovanja, 29.11.1949. godine, Radio Novi Sad posvećuje veliku pažnju instrumentu tradicionalno prisutnom i omiljenom na tlu koje ovi radio talasi pokrivaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.