Veća potražnja za ribom za vreme posta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća potražnja za ribom za vreme posta

Zbog izuzetno velike potražnje ribe uoči božićnog posta, ovih dana ribarnice rade od rane zore do kasnih večernjih sati. Kada je u pitanju rečna riba, kupci se najviše odlučuju za šarana i pastrmku, a što se tiče morske uglavnom se kupuju brancin i fileti lososa.

Kilogram živog šarana, košta 479 dinara, za girice ili papaline trеba izdvojiti око 150 dinara, za skušu 370, oslić 400, pastrmku 510 dinara, dok kilogram somа košta 850 dinara.

"Posla ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << daleko više nego što je bilo pre posta, a očekuje se još veći udar pred Svetog Nikolu", kaže prodavac ribe Momir Popović.

Riba u toku božićnog posta trebalo bi da se kupuje isključivo u registrovanim objektima jer samo tako potrošači mogu biti sigurni da su kupili kvalitetan i bezbedan proizvod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.