Vaspitanje - tema zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2015, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaspitanje - tema zakona

Kada govorimo o deci, često se dotaknemo teme vaspitanja.

Veliku polemiku u javnosti izazvao je nacrt građanskog zakonika u kome bi trebalo da se nađe odredba koja zabranjuje fizičko kažnjavanje dece.

Gde počinje nasilje, a prestaje vaspitanje i kako stati na put razmaženosti kod deteta, da li se roditeljska prava mogu ograničiti – pitanja su koja zahtevaju dublju analizu, iako je podizanje deteta individualna stvar koja zavisi od mnogo faktora.

Trenutna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonska norma podrazumeva da bi roditelji trebalo da se uzdržavaju od fizičkog kažnjavanja, ali im se to izričito ne zabranjuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.