Vaskršnja čestitka predsednika Mirovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 14:16

Vaskršnja čestitka predsednika Mirovića

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima, sa osećanjem duboke smirenosti i udivljenosti pred tajanstvenim činom vaskrsenja Bogočoveka Hrista, želim srećan Praznik nad praznicima.

I ove godine, najveći hrišćanski praznik dočekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u izazovnim vremenima, ali ohrabreni nadom da ćemo se uz međusobno poštovanje i zajedništvo suočiti sa svim izazovima koji su pred nama.

Neka radost i vera Vaskrsa ispune vaše domove i srca ljubavlju, toplinom i dobrim zdravljem!

Hristos Vaskrse, napisao je predsednik Mirović.

Dragana Milošević čestitala Vaskrs pravoslavnim vernicima

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Upućujem najiskrenije čestitke svim građanima, koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u dobrom zdravlju, sa mirom u srcu i duši okruženi bližnjima", poručila je sekretar Dragana Milošević i dodala da u vremenu velike epidemijske pošasti koja je zahvatila ceo svet i na iskušenje stavila ljude svih vera i nacija, mi proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro celog čovečanstva naći svoj put i da će biti uslišene.

Uz najbolje želje svima za dobro zdravlje, mir, spokoj i zajedništvo, upućujem vam najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse! – poručila je sekretar Milošević, uz želju da ovaj praznik svi dočekaju tako da se proslavlja život koji upravo na Vaskrs dobija svoje puno značenje i smisao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DA ZAJEDNIŠTVOM, SLOGOM I STRPLJENJEM PREBRODIMO IZAZOVE" Prvi potpredsednik Vlade Branko Ružić čestitao Uskrs

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021

U susret Uskrsu...Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Uskrs Patrijarhu Porfiriju i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru...- Proslavite ovaj veliki hrišćanski praznik u miru, blagostanju i sreći, u krugu svoje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.