Vasin: Zaustaviti privredni sunovrat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Zaustaviti privredni sunovrat

Predsednik Pokrajinskog odbora DS u Vojvodini Miroslav Vasin izjavio je danas da demokrate, mitingom 25. aprila u Beogradu, pre svega žele da podignu glas protiv "privrednog sunovrata i politike lažnog prikazivanja stvarnosti u Srbiji" za šta je, prema njegovoj oceni, odgovorna aktuelna republička vlast.

Prema svim ključnim pokazateljima, "naša privreda je u sunovratu, bez obzira na tvrdnje (vlasti) koliko nam je dobro", rekao je Vasin Tanjugu i izrazio očekivanje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se na tom protestu okupiti veliki broj građana koji nisu zadovoljni sadašnjom vlašću na nivou Republike Srbije.

Navodeći da je zaduženost nase zemlje "katastrofalno porasla", dok su u isto vreme industrijska proizvodnja, bruto domaći proizvod i prosečne zarade u padu, on je ocenio da "to ukazuje na jedan sunovrat i mi smatramo da treba zaustaviti politiku lažnog prikazivanja narodu stvarnosti u Srbiji".

Cilj tog skupa, dodao je Vasin, jeste da okupi sve one koji su nezadovoljni stanjem u zemlji i "da se pokaže da ne nasedaju baš svi na medijsku propagandu koja treba da nas uveri da je nešto sjajno, što je po svojim karakteristikama ne sjajno, nego očajno".

Povodom izjava predstavnika koalicionih partnera DS-a u vojvođanskoj vlasti, SVM-a i LSV-a, da neće učestvovati na tom mitingu, Vasin je rekao da razume stav lidera SVM-a Ištvana Pastora koji smatra da, pošto je ta stranka u koaliciji sa SNS na republičkom nivou, ne bi bilo normalno da učestvuju na tom skupu.

Iz LSV-a su poručili da je njihova stranka regionalna i da ih prvenstveno zanima situacija u Vojvodini, "i to su za nas logična objašnjenja", kazao je Vasin i dodao da miting u Beogradu neće biti skup udružene opozicije, nego skup građana koje "organizuje Demokratska stranka, a koji su nezadovoljni stanjem u društvu i politikom koju vodi Vlada Srbije".

Povodom ranije najavljenog mitinga SNS-a u Novom Sadu, Vasin smatra da je namera organizatora tog skupa "ne samo da se podrži republička Vlada, nego i da se izazove i prikaže otpor prema Pokrajinskoj vladi".

Demokrate u Vojvodini su na to već navikle, "godinama trpimo razne pokušaje da se omalovaži i kriminalizuje Pokrajinska vlada", rekao je on i dodao da se DS tri godine odupire pokušajima SNS-a da "na svaki način smeni vlast u Vojvodini".

Tim povodom je jedan "apsolutno neuspešni miting u Novom Sadu" ranije već održan, naveo je Vasin i upitao "da li je normalno to da jedna Vlada, koja se hvali da je najuspešnija u regionu i u istoriji Srbije, drži miting podrške samoj sebi".

On smatra da Novosađani "sigurno neće masovno izaći na taj miting".

Odgovarajući na pitanje o eventualnom spajanju lokalnih i pokrajinskih izbora, Vasin je rekao da u DS-u podržavaju ideju o tome da ti izbori budu održani u isto vreme, ali u redovnom terminu, a to je početkom maja 2016. godine.

"Ne vidimo ni jedan razlog zašto bi ti izbori bili održani nekoliko meseci pre roka, odnosno u decembru ove godine", istakao je on i dodao da se DS već tri godine uspešno odupire pokušajima SNS-a "da na svaki način zbaci vlast u Vojvodini, pa zašto bi sad pristajali na ideju da izbori budu u decembru".

Vasin, koji je nedavno ponovo izabran na čelnu funkciju demokrata u Vojvodini, poručio je da neće biti većih promena u politici DS-a u pokrajini, "osim što ćemo nastaviti proces ispravljanja sopstvenih grešaka, kojih smo mnogo imali u prethodnom periodu".

Bilo je neizvršavanja preuzetih obaveza, "bahatosti i nedozvoljenog ponašanja nekih naših članova, koji danas uglavnom više nisu u stranci", naveo je Vasin i istakao da će DS u pokrajini raditi na konsolidovanju stanja, ali istovremeno i pokazati da je stranka, kroz Vladu Vojvodine koju predvodi, mnogo toga dobrog učinila u pokrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nove varnice između SNS-a i DS-a

Izvor: RTS, 05.Apr.2015

Novosadski odbor SNS-a ocenio je da su upravo kadrovi DS-a doveli do privrednog sunovrata i obmanjivali građane "unajmljujući marketinške magove od novca poreskih obveznika". Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin rekao je ranije da demokrate, mitingom 25. aprila u Beogradu, pre...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.