Vanredna sednica Skupštine Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2018, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna sednica Skupštine Srbije

Većina poslanika prihvatila je danas predlog šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića da se objedini rasprava u Skupštini, a protiv toga bili su šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj i šef poslanika Dveri Boško Obradović.

Šešelj je kritikovao odluku da se o tačkama dnevnog reda u parlamentu raspravlja objedinjeno, a u toj kritici mu se pridružio Obradović koji je zatražio da se zbog toga vreme rasprave poveća.

Šešelj kazao da se time krši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslovnik, jer tačke nisu međusobno uslovljene, odnosno rešenja u tim zakonskim predlozima nisu povezana.

"Nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Postojanje Narodne skupštine gubi smisao", rekao je Šešelj, navodeći da nema dovoljno vremena da priča o svim predlozima, te da je samo za "ministra Šarčevića oformio dosije i celo leto proučavao njegovu biografiju".

Predsednica parlamenta Maja Gojković odgovorila mu je da poslanik može da predloži da se rasprava objedini, da je ona to stavila na glasanje i da je većina odlučila.

"Brilijantno je poštovana procedura sa moje strane. Glasaćemo ako mislite da sam prekršila poslovnik", rekla je Gojković.

Obradović je kazao da podržava Šešeljevo mišljenje u vezi sa objedinjavanjem rasprave i zatražio je od Gojković da produži vreme pretresa.

"Molim vas da stavite na izjašnjavanje da imamo duplo više vremena za predložene tačke, jer nije logično ad u okviru jedne govorimo i o penzijama, i o visokom obrazovanju, izboru viceguvernera. To su različite teme ničim povezane", rekao je on.

Gojković je Obradović predlog stavila na glasanje, ali poslanici nisu usvojili takav predlog.

Gojković je za danas sazvala Deseto vanredno zasedanje parlamenta u 11. sazivu, a na zahtev 157 narodnih poslanika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đorđević: Oktobarska penzija bez umanjenja

Izvor: RTS, 21.Sep.2018

Na vanrednoj sednici poslanici razmatraju predlog Vlade o ukidanju Zakona o privremenom umanjenju penzija. Ministar Zoran Đorđević rekao da će oktobarska penzija biti isplaćena bez umanjenja. Na sednici se raspravlja i o carinskoj kontroli i obrazovanju. Stari studenti dobiće još godinu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.