VOJVOĐANSKA REGATA Panonskim morem krstari 200 mornara

Izvor: Blic, 24.Jun.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJVOĐANSKA REGATA Panonskim morem krstari 200 mornara

Osma po redu regata „Vode Vojvodine“ isplovila je jutros iz Novog Sada na desetodnevno krstarenje ravnicom, i trajaće do 3. jula.

Polazak regate obeležen je prolaskom brodova kroz novosadsku prevodnicu koja spaja Dunav i kanal Dunav-Tisa-Dunav.

Regata „Vode Vojvodine“ krenula je na put dug 300 kilometara duž kanala Bačke i Dunavom, na kružnoj ruti Novi Sad-Bački Petrovac-Odžaci-Srpski Miletić-Sombor-Bezdan-Sombor-Karavukovo-Bačko Novo Selo-Novi Sad. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje regatu povodom 29. juna – Dana Dunava, i ona je jedna od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji. U regati ove godine učestvuje oko 80 brodova, sa više od 200 članova posade.

- Među panonskim mornarima je i oko četrdesetoro dece školskog i predškolskog uzrasta. Domaćim nautičarima, uglavnom iz Novog Sada i Beograda, pridružili su se i učesnici iz inostranstva – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Holandije – kažu u „Vodama Vojvodine“ .

Ovogodišnjom regatom se obeležava i 160 godina prevodnice Bezdan, objekta industrijske baštine na vojvođanskim kanalima na kom je prvi put u Evropi primenjeno podvodno betoniranje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Regata "Vode Vojvodine" isplovila iz Novog Sada

Izvor: NoviSad.com, 24.Jun.2016

Osma po redu regata "Vode Vojvodine" isplovila je jutros iz Novog Sada na desetodnevno krstarenje ravnicom, koje će trajati do 3. jula. Polazak..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.