VESELO

Izvor: Kurir, 26.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESELO

Za štićenike Dečjeg sela iz Sremske Kamenice Nova godina stigla nedelju dana ranije. Paketiće i proslavu ulepšala Nataša Bekvalac

NOVI SAD - Uz pesmu, igru, balone, poklone, ručak i torte, štićenici Dečjeg sela iz Sremske Kamenice u ponedeljak popodne dočekali su Novu 2008. godinu u novosadskom restoranu „Fontana“. Naime, vlasnica restorana Jelena Čakmak i Tanja Jakovljević, direktorka radija „Planeta“, udruženim snagama organizovale su četvrti put za redom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novogodišnji humanitarni ručak za decu bez roditeljskog staranja i pobrinule se da svako od 127 dece obraduju novogodišnjim poklonom, pažljivo napravljenim, u skladu sa njihovim pojedinačnim željama i potrebama.

- Trudili smo se da svako dete dobije poklon koji je u skladu sa njegovim polom i uzrastom. Vodili smo računa o njihovim željama, ali i o tome da svaki poklon sadrži ono što je deci najpotrebnije - rekla je Tanja Jakovljević, dodajući da je posao pakovanja paketića za ove mališane bio zahtevan, ali da je osećaj zadovoljstva u trenucima dok radoznale oči čekaju da čuju svoje ime i prezime i preuzmu paket - nemoguće prepričati.

A čitava manifestacija je počela nešto pre 14 časova, kada je mališane pri ulasku u restoran, uz pop i rok zvuke, dočekao bend „Daire“. U dve sale maštovito okićene balonima rasporedili su se 127 dece, njihovi vaspitači i brojni gosti. Nakon osveštavanja kolača i nastupa Baneta Krstića, pred mališane je izašla jedna od najlepših novosadskih mama Nataša Bekvalac, koja je uz „horsku pratnju“ brojnih dečaka i devojčica narednih pola sata zabavljala mališane. Uz balone i konfete, vesele note i uzavrelu atmosferu, kratak predah napravljen je tek toliko da se obavi ručak, a onda je na red došla i dodela novogodišnjih poklona.

Svi štićenici Dečjeg sela iz Sremske Kamenice, od najmlađeg (četvorogodišnjeg) do najstarijeg (27-godišnjeg), dobili su poklone skrojene prema uzrastu. Pokloni obeleženi imenom i prezimenom svakog od njih, sadržali su garderobu, određenu prema polu i uzrastu, antibakterijske jastučiće, igračke za najmlađe, knjige za njihove starije drugare i, naravno, nezaobilazne slatkiše.[ antrfile ]

REVIJA TORTI

Uz otvaranje poklona i šuštanje kesa, koje su od pojedinih mališana bar za duplo bile veće, kao vrhunac ove novogodišnje proslave usledila je „revija“ najrazličitijih torti ukrašenih vatrometom, koje su uz razdragane oči mališana, u jednom trenutku bile jedino osvetljenje u čitavom restoranu. A onda se oglasila muzika, upalilo svetlo i žurka nastavila do kasnih popodnevnih sati. Koliko je čitava akcija uspela, možda najbolje svedoči izjava jednog od mališana koji je rekao: - Lepo je znati da ima neko ko misli na mene.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.