Zbog snega na nekim putevima zabrana za šlepere i kamione

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 08:25

Zbog snega na nekim putevima zabrana za šlepere i kamione

Zbog snežnih padavina na teritoriji Užica na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na svim putnim pravcima I B i II reda.

Usled snežnih padavina na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila i na deonici državne granice sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun-Borova Glava, saopštilo je JP ''Putevi Srbije''.

Obustava saobraćaja važi i na putu Kolovrat-Jabuka-Nova Varoš-Aljinovići (državni put I B 29), Kosjerić-Kaona-Podbukovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (državni put I B 21), Kovačevića Pesak-Sastavci-Divčibare (državni put II A 178), Sastavci-Gojna Gora (državni put II A 177).

Usporen saobraćaj zbog padavina i magle

Najavljeno zahlađenje s povremenim snežnim padavinama može i u nižim predelima dovesti do usporavanja saobraćaja, a sem mokrih kolovoza, vozačima će vožnju otežavati i slabija vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je danas na vozače da maksimalan oprezno voze i da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na mostovima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica

Krst - Korenita - Krupanj

Krupanj - Šljivova

Jošanička Banja - Kopaonik

Šarena Bukva (Mačkov Kamen) - Stolice

Loznica - Zajača - Šarena bukva - Mačkov kamen

Šljivova - Pecka

Kraljevo (Kovanluk) - Brezna - Goč

Kopaonik - Rudnica

Popravljen kvar od petlje "Zmaj" do petlje "Aerodrom"

Popravljen je kvar na mreži javnog osvetljenja na deonici autoputa od petlje "Zmaj" do petlje "Aerodrom", saopštili su Putevi Srbije.

To javno preduzeće apeluje na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propisanu brzinu kretanja i drže bezbedno odstojanje između vozila.

"Putevi" navode da su prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali savetuju vozače da voze pažljivo i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u zemlji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnimm prelazima Kelebija i Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je tri sata, na Horgošu dva, a kod Šida 60 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.