Uspešno završen projekat “Snimam nauku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešno završen projekat “Snimam nauku"

Projekat „Snimam nauku“, međunarodni projekat promovisanja primera dobre nastavne prakse kreatinih i inovativnih nastavnika u oblasti stvaranja kvalitetnog obrazovnog videa, nakon četvoromesečnog rada završen je poslednjeg dana avgusta.

Bila je to velika interaktivna radionica u virtuelnom prostoru sa ciljem razvoja i unapređenja digitalnih kompetencija učesnika u vaspitno-obrazovnom procesu.

Kako se digitalne kompetencije odnose na znanja, veštine i stavove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o digitalnoj tehnologiji: njihovo poznavanje, efikasno korišćenje i pozitivne stavove, ali i kritički odnos prema značaju i njihovom uticaju, one ne podrazumevaju samo računar i internet, nego sve digitalne medije. Otvoren za sve nastavnike, bez obzira na državu i jezik, bio je to specifičan oblik nestandardne komunikacije nastavnika i njihovih učenika, ali i samih kolega.

Više od 320 nastavnika škola doakademskog nivoa iz Srbije i pet susednih zemalja Jugoistočne Evrope, Pakistana, Kenije, Turske, Egipta, Meksika, Nepala, Iraka, Libana, Tunisa i Filipina, kroz deset obaveznih segmenata i stalno otvorene teme “eksperimet”, “naučno popularno” i “otkrića”, korišćenjem WEB alata kreativno su iskoristili dane letnjeg raspusta i u prijatnoj atmosferi, kroz projektnu formu koja je još uvek nova kod nas.

Koliko je projekat bio obiman ukazuje i statistika da je bilo preko 1.100 objava, 2.700 komentara i 13.500 reakcija. Otuda i visoka ocena evaluacije i očekivanje da će se projekat uskoro nastaviti sa novim sadržajima i izazovima. "Potpuno drugačiji od projekata u kojima sam učestvovala. Veoma zanimljiv i jedinstven, a opet sveobuhvatan i neopterećujući. Uživala sam", ocena je jedne od učesnica projekta prilikom završne evaluacije.

Svi učesnici dobili su sertifikate za učešće, a posebno aktivni i distingtivne sertifikate”, kaže profesor Dejan Kreculj, pedagoški savetnik kovinske “Zmajeve” osnovne škole, autor i voditelj ovog projekta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.