Uskoro liga za slepe u zvučnom pikadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2017, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro liga za slepe u zvučnom pikadu

U gradskoj organizaciji slepih i slabovidih u Novom Sadu aktivni su u mnogim sportskim disciplinama. Jedna kojom posebno vole da se pohvale jeste pikado.

Pre nekoliko godina nabavili su zvučni pikado, koji im je omogućio da proputuju region i deo Evrope i ukrste strelice sa nekim od najboljih pikado timova za slepe i slabovide.

Nakon susreta sa zvučnim pikadom u Vukovaru, članovi gradske organizacije slepih i slabovidih odlučili su da jedan stigne i u Novi Sad. Od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tada do danas oformili su dve ekipe, koje broje po osam članova i mešovite su, i takmiče se sa najboljim pikado igračima u regionu i Evropi.

Iz udruženja kažu da je takmičarski duh i osećaj pripadanja jednom timu nešto što ih motiviše da svakodnevno vežbaju.

Sledeće takmičenje koje predstoji novosadskoj pikado ekipi je 26. avgusta u Visokom, nakon čega planiraju da osnuju pikadu ligu za slepe i slabovide, a nadaju se da će se uskoro ta disciplina naći i na spisku paraolimpijskih igara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.