Uske ulice u Rakovcu osuđene na smeće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uske ulice u Rakovcu osuđene na smeće

Odnošenje smeća u Rakovcu postalo je problem u zimskom periodu. Stanovnici tog naselja kažu da "Čistoća" iz Beočina njihovo smeće ne odnosi, a da oni to redovno plaćaju. U javnom komunalnom preduzeću kažu da je zbog uzanih ulica vozilu "Čistoće" problem da priđe do kuća.

Svakog utorka u Rakovcu "Gradska čistoća" trebalo bi da pokupi smeće. Nekoliko dana kasnije kante stanovnika u Dušanovoj ulici i dalje su pune. Kako kažu, ovaj problem traje već godinama kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dođe zima.

"Veliki problem je ovde u našoj ulici, kad padne sneg oni ne ulaze uopšte da pokupe smeće od dve kuće. A ove komšije što su dalje u ulici, tamo se uopšte ne ulazi, njima fakturišu, a smeće ne odnose. Naše komšije smeće odnose autima u Novi Sad", kaže Danica Pozić.

Nakon žalbi meštana, u julu mesecu 2014. Javno komunalno preduzeće "Beočin" prestalo je da fakturiše stavku smeće, međutim 1. januara ove godine ta stavka ponovo je naplaćena. Svaki put kad zovemo, evo ovaj telefon zovite ovu gospođu, evo telefon ovaj je nadležan, evo vam mobilni, i ja moram u toku dana pet, šest telefona da promenim da bi mi oni obećali ako danas ne dođu pošto ne može kao zbog snega, onda ćemo mi traktor poslati da vam to odveze, evo kako su obećali, još nisu smeće odneli" kaže kaže Danica Pozić.

Kako kažu stanovnici Dušanove ulice u Javnom komunalnom preduzeću "Beočin" savetovali su ih da smeće ostavljaju na početku ulice, kako bi vozilo čistoće moglo sa glavnog puta da priđe i pokupi to smeće. Međutim na tom mestu nema ni kontejnera ni kante gde bi meštani mogli da odlažu otpad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.