Uređenje atarskih puteva na području Opovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2021, 16:29

Uređenje atarskih puteva na području Opovo

Poljoprivrednici na području Opova uoči prolećne setve organizovali su akciju ravnanja i uređenja atarskih puteva. Za ovaj posao koriste sopstvenu mehanizaciju a lokalna samouprava im obezbeđuje gorivo. Nakon meštana Sakula i Barande u akciju ravnanja puteva u svom ataru krenuli su i žitelji Sefkerina.

Po mišljenju Ivana Petrova sve ide po planu: "Posle zimskog perioda putevi nisu sjajni ima dosta rupa i iskvaren je atarski put, konkretno u ataru Sefkerina. Skupili smo se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odziv je solidan . Podelili smo se u šest ekipa i planiramo da uradimo danas ceo atar Sefkerina i ako budemo uspeli i deo opštine Palilula jer i tamo imamo dosta poseda“.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov kaže da je u pitanju masovna akcija četrdeset do pedeset poljoprivrednika po naseljenom mestu i organizovano je da svako doveze svoj traktor: "Znaju raspored mehanizacije, prikače i kreću da rade u timovima od 3 do 5 ljudi. Imaju vođu ekipe i kreću na više relacija da bi što više puteva mogli da obuhvate u toku te jednodnevne akcije.“

Za mehanizaciju koju angažuju poljoprivrednici dobijaju gorivo od lokalne samouprave. U ovoj akciji svake godine uredi se na desetine kilometara atarskih puteva.

„Meštani Sakula prvi su počeli akciju ove godine i uradili su između 135 i 150 dužnih kilometara atarskih puteva s tim što neke prođu i više puta. Impozantnu kilometražu uređenih puteva napravimo pred sam početak sezone“, kaže predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

Uz dobru organizaciju ostvaruju se maksimalni efekti kada je u pitanju uređenje atarskih puteva i to je praksa koja će se nastaviti, složni su svi u opštini Opovo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.