Upis učenika u srednje škole zasnovan na realnim  potrebama privrednog razvoja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 11:35

Upis učenika u srednje škole zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja

Gradska uprava za obrazovanje sačinila je Plan upisa učenika u srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada za školsku 2021/2022. godinu, a reč je o dokumentu koji je zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja lokalne zajednice. Njega su potpisali u Gradskoj kući direktori 16 novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Nadam se da je pred nama uspešan upisni proces koji prethodi novoj školskoj godini", istakao je Vučević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodao "Siguran sam da su u ovom Planu upisa dobro sagledani svi dostupni kapaciteti, mogućnosti škola i potrebe privrede za dalji razvoja grada. Time se stvara perspektiva za decu koja se školuju, da lakše nađu svoj profesionalni angažman nakon završetka srednje škole, navodi gradonačelnik Novog Sada.

Ukupno 4551 učenik ima mogućnost u školskoj 2021/22. godini da se upiše u novosadske gimnazije i srednje stručne škole, a određene škole imaju već implementiran koncept dualnog obrazovanja u okviru saradnje sa Regionalnom privrednom komorom i sa određenim kompanijama. U naš grad dolaze velike kompanije i u potrazi su za određenim stručnim profilima, tako da deca mogu da izaberu svoje usmerenje prema realnim potrebama privrede. Nadam se da će se tokom leta epidemiološka situacija normalizovati i da ćemo naše đake videti u školskim klupama od septembra - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da Gradska uprava za obrazovanje intenzivno razmatra investiranje u dogradnju i proširenje kapaciteta u srednjim školama i gimnazijama, jer se grad rapidno širi.

Prvi ugovor potpisali su gradonačelnik i zamenik predsednika Aktiva direktora srednjih škola grada Novog Sada Nebojša Bulatović.

I ove godine potvrđujemo dobar primer prakse Grada Novog Sada koji zajedno sa resornom upravom i direktorima gimnazija i srednjih stručnih škola, planira, predviđa i na ovaj način verifikuje Plan upisa srednjoškolaca za narednu školsku godinu. Plan upisa je sačinjen tako da zadovolji zahteve, pre svega privrede našeg grada, kao i afinitete i interese učenika. Nadam sa da će ova praksa planiranja trajati još dugo i da će ovogodišnji plan u potpunosti biti realizovan - istakao je Nebojša Bulatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.