Upis dece u vrtiće moguć i putem internet aplikacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2018, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upis dece u vrtiće moguć i putem internet aplikacije

Od narednog konkursa roditelji će moći da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", putem internet aplikacije.

"Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića, roditeljima će biti omogućeno da putem interneta, od svoje kuće, prijave decu za upis u vrtiće. Na ovaj način, roditelji će izbeći nepotrebne gužve i gubljenje vremena u čekanju u redovima, a neće plaćati ni razne takse koje su ranije morali.

Aplikacija za popunjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putem interneta je jednostavna za korišćenje i podrazumeva unos samo elementarnih podataka, imena, prezimena deteta i roditelja i matični broj, a sve ostale potrebne podatke predškolska ustanova dobija automatski iz jedinstvene baze podataka. Na ovaj način smo maksimalno pojednostavili upis dece u novosadske vrtiće, a u isto vreme i onemogućili eventualne zloupotrebe sa falsifikovanom dokumentacijom pojedinih nesavesnih roditelja, koje smo imali u prošlosti", rekao je ovim povodom član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić.

Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" Novi Sad za radnu 2018/2019. godinu koja počinje 1. septembra 2018. godine biće objavljen 22. aprila 2018. godine.

Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici deteta, prijave na Konkurs za upis dece mogu podneti elektronskim putem u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa (od 23. april do 09. maja). Korišćenjem elektronske usluge na internet sajtu, na osnovu unetih podataka, sistem eUprave automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, što olakšava prijavu na Konkurs, jer se sva potrebna dokumentacija pribavlja putem elektronske usluge, pa roditelji ne moraju da dolaze na pisarnicu Predškolske ustanove i obilaze druge ustanove. Prijava za upis deteta u Predškolsku ustanovu u radnoj 2018/2019. godini može se podneti putem elektronske usluge samo za dete koje nije iz društveno osetljive grupe (deca žrtava nasilja u porodici, deca sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, deca iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr.) zato što se za dete iz društveno osetljivih grupa Predškolskoj ustanovi mora dostaviti dokumentacija kojom se dokazuje navedeno.

Roditelji koji ne žele da koriste internet, prijave na Konkurs za upis dece, sa potrebnom dokumentacijom, podnose Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo" Novi Sad, u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa (od 23.4 - 9.5.2018. godine) u Ulici Pavla Simića broj 9, na pisarnici Predškolske ustanove, i to: ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8.00-14.00 časova, a sredom od 8.00-17.00 časova.

Prijavu na Konkurs je potrebno podneti i za decu sa liste čekanja.Više informacija i tehničkih detalja o elektronskom upisu biće blagovremeno objavljeno na sajtu grada i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prijava dece u vrtiće moguća i elektronskim putem

Izvor: NoviSad.com, 16.Apr.2018

Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" Novi Sad za radnu 2018/2019. godinu biće objavljen 22. aprila, a roditelji će decu moći da prijave i putem internet aplikacije..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.