Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2023, 14:11

Unapređenje sistema upravljanja otpadom u Sremskoj Mitrovici

Projekat "Edukacijom do ublažavanja klimatskih promena u područiju upravljanja komunalnim otpadom", predstavljen je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Cilj projekta je smanjenje emisije štetnih gasova i efekta staklene bašte kao i smanjenje komunalnog otpada, odnosno pretvaranje biomase u briket za ogrev. Takođe, u ovu svrhu u planu je i nadogradnje Regionalne deponije Sremska Mitrovica. Nosilac projekta je Prehrambreno – tehnološki fakultet iz Osijeka, u saradnji sa fakultetom Tehničkih nauka iz Novog Sada i Regionalnom razvojnom agencijom Srem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kroz kompostiranje do besplatnog ogreva za socijalno ugrožena domaćinstva u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Danas, 14.Jun.2023, 10:02

U mitrovačkoj Gradskoj kući predstavljen je projekat „EDU CLIC”- edukacijom do ublažavanja klimatskih promena u području upravljanja komunalnim otpadom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.