Unapređenje konkurentnosti šest preduzeća u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređenje konkurentnosti šest preduzeća u Vojvodini

NOVI SAD - Šest vojvođanskih preduzeća će u naredne dve godine primeniti program unapređenja konkurentnosti "20 ključeva" uz finansijsku pomoć pokrajinskih vlasti, najavio je danas pokrajinski sekretar za mala i srednja preduzeća Ištvan Pastor.

Pastor je rekao da je plan pokrajinskih vlasti da se šest preduzeća odaberu putem javnog poziva i da se program primeni u naredne dve godine.

Prema njegovim rečima, na osnovu ugovora sa konsultantskom kućom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dilojt, pokrajina će sufinansirati 60 odsto troškova, dok će učešće preduzeća u pokrivanju troškova biti 40 odsto.

Pokrajinski sekretar za privatizaciju, mala i srednja preduzeća i preduzetništvo kazao je da sprovođenje tog projekta treba da doprinese unapređenju vojvođanske privrede i jačanju kapaciteta preduzeća.

Prema rečima Krešimira Sečaka iz Dilojta, metodologija "20 ključeva" fokusirana je na obuku zaposlenih. "Ovaj program je razvio japanski profesor Ivao Kobajaši i zasniva se na Tojotinom sistemu upravljanja proizvodnjom", rekao je Sečak i dodao da program obuhvata 20 praktičnih i integrisanih metoda.

Te metode su, kako je objasnio, neophodne za unapređenje konkurentnosti a vode ka poboljšanju proizvoda i usluga, bržoj isporuci i uštedama u proizvodnji, što omogućava niže cene na tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.