Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 15:29

"Umetnost, nova" i "Prestonice kulture" na RNS1

Nove rubrike redakcije za kulturu "Umetnost, nova" i "Prestonice kulture" od februara na Prvom programu radija Radio-televizije Vojvodine.

Rubrika "Umetnost, nova" otvara prostor za mlade umetnike. Petkom od 9:30 svoje stvaralaštvo predstavljaće zanimljivi, talentovani, energični, mladi ljudi iz sveta muzike, književnosti, filma, pozorišta i vizuelnih umetnosti.

Prva sagovornica je mlada violinistkinja Lana Zorjan, koju možete čuti odloženo na sajtu RTV >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << media.rtv.rs/sr_lat/umetnost-nova.

"Sve drage slušaoce koji stupaju na umetničku scenu ohrabrujemo da nas kontaktiraju i puste u etar priču o svom radu. Mi smo tu za vas, svesni da na vama svet ostaje", poručuje Isidora Bobić, autorka rubrike sa Anom Čupić.

Počelo je i emitovanje rubrike "Prestonice kulture", nastavak višegodišnje rubrike "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", posvećene gradovima koji su poneli titulu Nacionalne ili Evropske prestonice kulture.

"Na početku govorimo o Čačku - Prestonici kulture Srbije za 2023. godinu i Temišvaru - aktuelnoj Evropskoj prestonici kulture. Istražićemo kako su ti projekti uticali na njihov razvoj, kulturnu svest i kulturnu participaciju građana. Takođe, nastavljamo da pratimo projekat "Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022", započete aktivnosti i legate tog projekta", objašnjava autorka rubrike Ivana Maletin Ćorilić.

Rubrika "Prestonice kulture", na programu je svake druge srede u 7:20, a dostupna je i na odloženom slušanju: media.rtv.rs/sr_lat/novi-sad-evropska-prestonica-kulture

Redakciju za kulturu Prvog programa radija od sada možete da pratite i na fejsbuku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.