Umetnički omaž srpskim herojima na RTV-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnički omaž srpskim herojima na RTV-u

Emisija Radio-televizije Vojvodine "Pobeda" je umetnički omaž srpskim herojima u Velikom ratu.

Emisija će biti emitovana 11. novembra u  22.30, na prvom programu RTV.

Tragom istinite priče o prijateljstvu Bogdana Simića i Stanimira Milosavljevića iz sela Ljupten i Porodin, kod Aleksinca, nosioca Karađorđeve zvezde, drugova koji su zajedno prešli Albaniju, u fokusu emisije "Pobeda" je njihov zavet sa Solunskog fronta.

Istovremeno to je potresno i dirljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svedočanstvo o poslušanju, poštovanju i monaškom podvigu kao potvrdi tog amaneta, a takođe i priča o ljubavi i časti srpskih ratnika za koje su Srbija i data reč bili svetinja.

Uz igrane delove, u kojima je autor emisije Sofija Ljukovčan, načinila umetnički omaž svim srpskim herojima u Velikom ratu, o veličastvenoj pobedi života svedoči mati Antonina, igumanija manastira Petkovica na Fruškoj gori, potomkinja solunaca Bogdana i Stanimira...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.