Ulica N. fronta noćna mora za vozače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica N. fronta noćna mora za vozače

Problem sa manjkom parking mesta poznat je svim vozačima u Novom Sadu. Najgore je u delovima grada koji su dosta izgrađeni u poslednjih nekoliko godina, ali je do parking mesta teško doći u skoro celom gradu.

Već u devet sati svakog jutra parkiralište ispred nekoliko stambenih zgrada u ulici Narodnog fronta je krcato. Ipak, većina vozila ne pripada stanarima, već zaposlenima u okolini.

"Kružim automobilom zato što ne mogu nigde da nađem parking. Radim u NIS-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stvarno je grozno za parking. Po pola sata kružite, nigde ne možete da nađete mesto", kaže radnica NIS-a Aleksandra Kirin.

Problem sa parkiralištem postoji godinama. Ipak, stanari kažu da se situacija pogoršala u poslednjih nekoliko meseci, kada su u Tržnom centru "Merkator" počeli da naplaćuju parking.

"Dešava mi se da vodim dete na terapiju, izađem u osam sati sa parkirališta, vratim se za sat vremena i ne možemo da se parkiramo. Ne samo u ovom delu grada nego i okolnim ulicama, po pola sata kružimo", kaže stanarka ove ulice Svetlana Adamović i dodaje da se isto događa i kada dete vodi u školu.

Stanarka Olivera Lazić navodi da je vozilo pauk svakodnevno prisutno i da, čim se neko parkira sa strane ili na nedozvoljeno mesto, vrebaju iza ćoška i odnose vozila.

"Pauk nosi svakodnevno, po tri-četiri vozila odavde. Desilo se da smo bili parkirani pred ulazom, imali smo hitnu situaciju, ali nas je neko blokirao i nismo mogli da izađemo", rekla je ona.

Problem sa manjkom parking mesta ne muči samo stanare ulice Narodnog fronta. Do parkirališta je teško doći u celom gradu, a odgovore na pitanja kako Grad planira da reši taj dugogodišnji problem i šta se dešava sa najavljenom izgradnjom garaža, iz Gradske uprave za saobraćaj odgovor nismo dobili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.