Izvor: Magyar Szó, 16.Apr.2015, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulepšavanje Velker-salaša

U subotu pre podne su skautska grupa, koja nosi ime Svetog Andrije, i Udruženje slobodnih strelaca održali zajedničku akciju sađenja drveća na Velker-salašu. Skauti ovu lokaciju koriste za kampovanje, a strelci za održavanje takmičenja. Oko salaša su već i prošle godine vršeni radovi i ponovo je oživljeno malo jezero. Ulepšavanje okoline se nastavlja i ove godine – izjavio je za „Mađar so“ Endre Kečkeš, predvodnik skauta.

- Tokom protekle nedelje pripremili smo teren >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << koji je i tako već bio podoban za sađenje stablala. U subotu smo posadili više od sto tuja. Ozelenjivanje ćemo nastaviti i tokom sledećeg vikenda – rekao je Kečkeš, dodajući da će ovog puta posaditi ne samo četinare nego više vrsta stabala: vrbe, na nižim delovima i oko jezera, a na višim delovima bagrenje, orah, platane i hrastove. „Želimo oblikovati park tako da bude lepo šetati njime. Planiramo i osnivanje rasadnika, kako bismo stalno imali mlade stabljike. Uskoro ćemo saditi ruže-puzavice neposredno pri ulazu na salaš; ruže smo dobili od mesne zajednice Malog Iđoša, a tuje je osigurala poljoprivredna firma Agri Romana“, rekao je Kečkeš.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.