Ukrajina: Jedan civil poginuo, jedan ranjen u granatiranju Donjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 09:01

Ukrajina: Jedan civil poginuo, jedan ranjen u granatiranju Donjecka

Jedan civil je ubijen a jedan je ranjen prilikom ukrajinskog granatiranja Donjecka, napisao je danas na svom nalogu na mreži Telegram gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin.

Ranije je novinska agencija TASS prenela da su ukrajinske trupe iz višecevnih raketnih bacača Grad granatirale Orošilovski, Kijevski i Kujbisgevski okrug u gradu Donjecku.

Rusi raketirali Zaporožje i Krivi Rog, jedna osoba poginula, tri povređene

Jedna osoba je poginula, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a tri su povređene u noćašnjem raketnom napadu ruskih snaga na Krivi Rog, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave Valentin Rezničenko.

Naveo je da su ruske snage ispalili tri rakete na Krivi Rog i da je pogođeno industrijsko preduzeće, čiji je radnik poginuo, prenosi Interfaks Ukrajina.

Rezničenko je dodao da su ruske snage gađale iz teške artiljerije Nikopoljski region, ali da nije bilo žrtava.

Ihnat: Novi raketni napadi

Rusija je pokrenula danas nove raketne napade na Ukrajinu, zbog čega su ljudi krenuli u skloništa širom zemlje, a protivvazdušna odbrana reagovala.

Sirene za vazdušni napad oglasile su se u glavnom gradu Kijevu i širom zemlje, preneo je Rojters.

"Rakete su već lansirane", rekao je portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat.

Za sada nema informacija o eventualnoj šteti ili žrtvama, ali ukrajinski mediji su preneli izjave zvaničnika da su se čule eksplozije u pojedinim oblastima kao i da je PVO reagovala.

"Nemojte ignorisati upozorenja", rekao je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak .

Najmanje dve osobe poginule u raketnom napadu na Zaporožje

Najmanje dve osobe su poginule u ruskom raketnom napadu na stambene objekte u regionu Zaporožje, saopštio je zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko.

Kako je naveo, pogođene su zgrade u predgrađu grada Zaporožja, kao i da su oborene neke ruske rakete.

Guverner Kijevske oblasti Oleksij Kuleba rekao je da protivvazdušna odbrana radi u regionu i poručio stanovnicima da ostanu u skloništima.

Ukrajinski distributer električne energije saopštio je u severnom regionu Sumi došlo do nestanka struje nakon poslednjih raketnih udara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Staruh: Raketirano predgrađe Zaporožja, oštećeni objekti vitalne infrastrukture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 08:41

Ruske snage izvele su noćas raketni napad na predgrađe Zaporožja, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Oleksandr Staruh...Naveo je da su ošteceni stambeni i objekti vitalne infrastrukture, prenosi Ukrinform...Povređenih u napadu nije bilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.