Ujedinjena demokratska Srbija predlaže ukidanje Radio-televizije Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 10:40

Ujedinjena demokratska Srbija predlaže ukidanje Radio-televizije Srbije

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) predlaže da se ukine RTS, jer, kako ocenjuju, ni posle 20 godina nije uspeo da se transformiše u ozbiljan javni servis i ne ispunjava zakonske funkcije i programske kvalitete koje bi morao da pokazuje.

UDS navodi da je RTS politički pristrasan, programski siromašan i neubedljiv, organizaciono preskup i neefikasan i da svojim radom nanosi štetu svim građanima Srbije.

Ocenjuju i da RTS nije u stanju da radi i služi kao javni servis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za potrebe svih građana koji ga, svojom pretplatom i dodatno, iz budžeta, finansiraju, te da nije javni servis ni u informativno-političkom segmentu, ni u drugim oblastima u kojima bi morao to da bude.

UDS ocenjuje da u programima RTS nema političkog pluralizma, ozbiljnih društvenih i političkih analiza, sposobnosti i spremnosti da se javnosti ponudi uravnotežena i profesionalna slika Srbije.

Ocenjuju da na RTS ne postoje ni stranke ni poštovanje potreba različitih grupa u društvu, kao ni mesta ni interesa za kvalitetan obrazovni, kulturni, naučni program, kao ni osećaja za potrebe ljudi u različitim delovima Srbije.

Zbog toga je, navode, najbolje i najefikasnije da se izmenama zakona ukine "javnog servisa" RTS, za šta će se, navode, UDS zalagati.

UDS predlaže i da se, drugim izmenama zakona, očuvaju načini finansiranja i rada onih delova javnog servisa koji imaju poseban kulturni i drugi značaj, poput muzičkih orkestara i umetničkih i kulturnih resursa koji su sada u okvirima RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UDS predlaže ukidanje RTS-a

Izvor: RTS, 12.Maj.2020

. Ujedinjena demokratska Srbija predlaže ukidanje Radio-televizije Srbije, jer, RTS, kako ocenjuju, ni posle 20 godina nije uspeo da se transformiše u ozbiljan javni servis i ne ispunjava zakonske funkcije i programske kvalitete koje bi morao da pokazuje.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.