Ugušila se starica

Izvor: Blic, 21.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugušila se starica

Novi sad - Franciska Varga (84) nastradala je požaru u prizemnoj kući u Ulici vojvode Šupljikca 18 juče oko 17 sati. Iako su vatrogasci, policija i hitna pomoć stigli za nekoliko minuta, nesrećnoj starici nije bilo pomoći. Ona je nađena mrtva u prostoriji koja je gorela, pored grejalice koja je najverovatnije izazvala požar.



Tačni uzroci smrti za sada nisu poznati, a sumnja se da je Varga preminula zbog gušenja dimom. Stanari iz drugih dvorišnih stanova koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su osetili dim i pokušali da uđu u kuću, misle da je starici pozlilo, pa je oborila grejalicu koja je izazvala požar.

- Bila sam u kući, kad sam osetila dim. Nisam odmah shvatila da dolazi iz stana pored, a kada sam izašla i pogledala prema vratima videla sam da izlazi dim. Kucala sam, ali se komšinica nije odazivala. Odmah sam pozvala policiju i vatrogasce. Došli su za minut-dva jer su tu odmah iza ugla, ali kako smo čuli od njih, bila je mrtva kad su ušli - priča komšinica, koja je prva primetila požar. Ostali stanari kažu da su pokušali da uđu,ali da nisu uspeli da otvore vrata.

- Osetila sam miris dima i onda sam videla da komšinica lupa na vrata Franciskinog stana. Tada sam zvala vatrogasce. Oni su sprečili da se vatra proširi, ali starica je već bila mrtva. Živela je sama i, iako je bila stara, dobro se držala - priča stanarka jednog od nekoliko dvorišnih stanova. Požar nije izazvao veliku štetu na okolnim kućama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.