Ugovori za seoske kuće za 30 izbegličkih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovori za seoske kuće za 30 izbegličkih porodica

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Koković prisustvovali su uručenju ugovora izabranim korisnicima pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica. Reč je podršci pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom i dodeli paketa pomoći u okviru Regionalnog stambenog programa (Potprojekat 5).

Tridesetoro korisnika ostvarilo je pravo na pomoć koja je bespovratna, a reč je o maksimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kupovinu seoske kuće sa okućnicom i maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti za nabavku građevinskog materijala i opreme za poboljšavanje uslova života, po porodičnom domaćinstvu. Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije.

"Srećan sam što je Grad Novi Sad, zahvaljujući Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije i međunarodnim donatorima, danas u prilici da obezbedi novi dom za 30 najugroženijih izbegličkih porodica sa teritorije grada. Oni koji su izgubili sve, dugo su bili van radara društvenih događanja, a ja sam siguran da je ovo samo početak i da ćemo brzo krenuti u izgradnju novih stanova u Veterniku i Futogu i da ćemo time najveći deo ljudi zbrinuti", rekao je gradonačelnik Vučević naglasivši da Novi Sad permanentno sprovodi brojne programe pomoći i podrške izbeglim licima, posebno njihovom stambenom zbrinjavanju i ekonomskom osnaživanju, a da je ova bespovratna pomoć samo jedna od njih.

U ime svih korisnika koji su ostvarili pravo na bespovratnu pomoć, prisutnima se obratila Ilijana Bosić koja se zahvalila gradonačelniku Vučeviću, predsednici Komisije za izbor korisnika pomoći Ljiljani Koković, poverenici za izbeglice u Novom Sadu Tamari Milanović, i kako je rekla, svim partnerima koji su učestvovali u realizaciji Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja najugroženijih izbegličkih porodica.

Podrška za rešavanje stambenih potreba izbeglica realizovana je na osnovu Sporazuma o donaciji zaključenog između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije i Ugovora o grantu - Regionalni stambeni program, zaključenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru ''JUP istraživanje i razvoj'' i Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.