Udovičić uručio opremu lokalnim klubovima u Čoki i Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 16:44

Udovičić uručio opremu lokalnim klubovima u Čoki i Kikindi

Ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić, posetio je severni Banat i tom prilikom prisustvovao treninzima lokalnih klubova u Čoki i Kikindi. Ministar je istakao da su klubovi u manjim sredinama mesta koja obrazuju, edukuju i od dece prave šampione i da je to glavni razlog zašto je ulaganje u sport neophodno kako bi se postigli dobri rezultati.

Karate klub u Čoki jedan je od najuspešnijih u Srbiji, a to je potvrdio velikim brojem osvojenih medalja na nacionalnom i međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nivou. Klub ima više od 70 članova koji Čoku predstavljaju na najbolji mogući način. Kvalitetan rad sa decom u klubu bio je povod dolaska resornog ministra sporta.

''Mi pre svega imamo cilj da od dece napravimo dobre i čestite ljude. Svako zna da je dobar i pošten čovek, uvek vredan i uzoran građanin naše države'' – kaže Aleksandar Muidža, trener Karate kluba ''Čoka''.

''Ovo je zaista veliki podstrek za naš karate klub koji više od 25 godina postoji u Čoki. A rezultati svega onoga što se ovde postiže vidi se po deci'' – dodaje Stana Đember, predsednica opštine Čoka.

S druge strane, ministar je prisustvovao treninzima muškog i ženskog rukometnog kluba u Kikindi koji pokazuju zaista dobre rezultate na parketu. Kikinda je grad koji izdvaja 5,1 odsto svog budžeta za sport i omladinu.

''Svi treba da vide ove devojčice i dečake i da čuju za naše probleme i kako te iste probleme da rešimo i kom smeru to sve da ide'' – smatra Vojislav Bulatović, direktor MRK ''Kikinda Grindex''.

''Kikinda će u budućnosti morati posebnu pažnju da posveti sportu i da realizuje planove koji se tiču razvitka sporta. Mislim da zaista ima dosta prostora da se napreduje'' – navodezao se i Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Sledeći korak je novi projekat kojim će se u kikindskoj hali sportova postaviti novi sistem hlađenja, stolice su zamenjene, završavaju se radovi na bazenima, što znači da da bez jake infrastrukture ne mogu da se očekuju ni sjajni rezultati.

''Mislim da na tome treba da nastavimo da gradimo našu sadašnjost i budućnost. Zato moramo da ulažemo u sport. Dakle, treba da pomažemo lokalnim klubovima jer su to mesta koja edukuju, koja obrazuju i koji nam daju buduće šampione – rekao je Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine.

Ministar Udovičić svakom klubu kao poklon uručio je opremu i dresove za podizanje kvaliteta na viši nivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.