Udaraju u kuće svaka dva dana

Izvor: Blic, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udaraju u kuće svaka dva dana

NOVI SAD - Dve osobe povređene su u saobraćajnoj nesreći na uglu ulica Petefi Šandora i Feješ Klare na Telepu, juče oko 15 sati, kada se „pežo 307" sudario se sa „alfa romeom", odbio se od siline sudara i udario u kuću u Petefi Šandora 43. To je ishod već četvrte saobraćajke u poslednjih nedelju dana na istoj raskrsnici.

Pre samo dva dana sudarili su se „jugo" i „golf". Nije bilo povređenih, ali su stanari iz okolnih kuća ponovo bili pod stresom. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovoj raskrsnici nema kuće koja nije bila bar jednom oštećena prilikom saobraćajnih nesreća.

Za Gordanu Majić, čija se kuća sa brojem 52a nalazi na samoj raskrsnici, nevolje su počele prošle godine. Najpre joj je u kuću uleteo automobil, a potom i autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća. Prošle srede, automobil je srušio bedem na ulazu u njeno dvorište, a pod ciglama je stradao pas Majićevih.

- Sreća pa do sada nije bilo poginulih, ali izgleda da će neko reagovati tek kada se to dogodi. Strah nas je da izađemo u dvorište. Ćerka ima 15 godina, a ja i dalje ne smem da je puštam samu. Sudari se događaju najčešće danju, pogotovo kada udari vrućina, a noću ne možemo da spavamo od škripe kočnica. Žalili smo se Gradskoj kući, ali niko ništa ne rešava - priča Majićeva.

Od četiri kuće na raskrsnici, samo jedna do sada nije bila na udaru, samo zato što je „ispred nje postavljena bandera, pa automobili prvo u nju udare".

- Osim što se ovde brzo vozi, problem je i što saobraćaj nije regulisan. Skoro kroz celu Ulicu Petefi Šandora vozači imaju prednost u odnosu na svaku ulicu, zalete se i onda stignu na ovu raskrsnicu, gde odjednom treba da propuste druge automobile koji dolaze iz Feješ Klare. Zajure se kroz Petefi Šandora, onda uđu u raskrsnicu velikog brzinom i dođe do sudara - priča Slavko Orešković, jedan od stanara.

Stanari pričaju da im je dosta i policije i Hitne pomoći i novinara. Plastiku, staklo od rasutih šoferšajbni i polomljene žmigavce više i ne stignu da počiste sa travnjaka ispred kuće.

- Živim ovde 18 godina, bilo je sudara, ali sada se to dešava svaki drugi dan. Komšinice iz prodavnice su počele da me zavitlavaju da je raskrsnica ukleta i da treba da zakačim beli luk. Mada, ne verujem da bi i to pomoglo - priča Majićeva koja je već spremna da od cele priče digne ruke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.