Učesnici regate čiste Tamiš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici regate čiste Tamiš

Od 17. do 19. avgusta održava se deveta Eko regata Tamiš. Njeni učesnici plove od Pančeva do Opova i na tom potezu čiste reku Tamiš od otpada.

Nekoliko desetina brodića i čamaca krenulo je jutros od Pančeva prema Opovu, a učesnici ove regate već tradicionalno čiste Tamiš od otpada prvenstveno pet ambalaže.

Pre devet godina kada je regata prvi put održana sakupljena je velika količina pet ambalaže i drugog otpada. Sada se situacija popravila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Cilj regate je i promocija reke Tamiš kako bi se proglasio njen status u Državni plovni put od Pančeva do Opova.

Regataši plove na potezu Pančevo, Jabuka, Glogonj, Sefkerin i Opovo. Druže se, čiste reku i pre svega uživaju u prirodi, a povratak u Pančevo je u nedelju u popodnevnim časovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Startovala Tamiška eko regata

Izvor: RTS, 18.Avg.2018, 00:09

Oko 40 čamaca, učesnika Tamiške eko regate, krenulo je od Pančeva do Opova na trodnevno putovanje. Osim druženja i uživanja na vodi, zadatak im je da čiste smeće na reci i provere kakav je plovni status na tom delu Tamiša. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.