Učenici se kroz radionice učili o značaju reciklaže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici se kroz radionice učili o značaju reciklaže

U holu Osnovne škole "Jožef Atila", izložbom korpica od recikliranog papira, predstavljen je deo projekta "Od rolnice do korpice", u kojem su se učenici kroz kreativne radionice, u poslednja dva meseca, učili o značaju reciklaže i zaštiti životne sredine.

Dvomesečni projekat, u kojem su učestvovali učenici od trećeg do osmog razreda, osmišljen je tako da deca, kroz igru, steknu znanje i uvide značaj očuvanja životne sredine.

"Meni je bilo najzabavnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada smo ukrašavali korpe, ali mi smo morali da napravimo iz reklamnih papira i novina rolnice, i stariji učenici su onda napravili korpe, pa smo mi ukrašavali... Mislim da je ovo stvarno super što smo uradili, jer prvo štitimo prirodu i to je super... Pa mislim da sam ga jako dobro savladala, jer znam da sam se jako trudila i jednostavno sam puno truda uložila u ovo... Da, jako mi se sviđa i drago mi je što učestvujem u njemu zato što mislim da možemo da zaštitimo našu okolinu, i prirodu pravljenjem korpica, tačnije recikliranjem papira", kažu đaci.

Pre samog prikupljanja papira, kao i izrade rolnica, učenici su imali edukativna predavanja o istorijatu papira, značaju reciklaže i očuvanju životne sredine, kako bi na taj način stekli znanje da papir mogu reciklirati i na taj način spasti planetu zemlju.

"Deca su veoma vredna, zainteresovana i motivisana, projekat je znači trajao dva meseca. Mi ćemo nastaviti sa izradom rolnica i korpica pošto su učenici veoma motivisani. Na svim časovima biologije, čuvara prirode, kao i odeljenskih starešina učenici imaju veoma izraženu želju da što više korpica naprave jer im je postalo interesantno sve ovo", kaže Gordana Popov, nastavnica biologije.

Cilj ovog projekta je da učenici razviju ekološku svest, preduzetnički duh i njihove preduzetničke ideje, kao i da reciklažom papira nauče da razviju motoričke sposobnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.