Ubačena dimna bombu u učionicu

Izvor: Blic, 10.Dec.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubačena dimna bombu u učionicu

Subotica - Nepoznati počinioci, preksinoć oko 19 časova, ubacili su upaljenu dimnu bombu kroz otvoren prozor Srednje ekonomske škole „Bosa Miličević" koji gleda na Ulicu Đure Đakovića, nakon čega je došlo do prekida nastave u tom delu škole. Nijedan od učenika trećeg razreda, koji su u tom trenutku bili na času, nije povređen, niti je pričinjena bilo kakva materijalna šteta. Policija je saopštila da intenzivno traga za počiniocima, a motivi događaja su nepoznati. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnovu pregledanog snimka sigurnosnih kamera, u školi tvrde da nije reč o njihovim sadašnjim ili bivšim đacima.

- Imali smo šesti čas, kada je kroz otvoren prozor uletela manja kutija. Pogodila je mog drugara u rame i pala na pod, nakon čega je zeleni dim počeo da se širi učionicom. Odmah sam skočio ka prozoru i video da dva mladića trče Ulicom Đure Đakovića prema centru grada. Uspeo sam da im vidim i lica, ali nisam prepoznao nijednog od njih. Ne znam šta bi mogao da bude motiv za ovakav postupak - priča jedan od đaka koji je u momentu ubacivanja dimne bombe bio u učionici.

Njegova drugarica iz razreda ističe da je bila jako uplašena kada je nepoznati predmet uleteo u učionicu.

Prozor na Srednjoj ekonomskoj školi kroz koji je ubačena dimna bomba

- Nikada ranije nisam videla dimnu bombu i uplašila sam se da će eksplodirati i da će neko biti povređen. Međutim kada je počelo da se dimi, rekli su mi da je u pitanju bezopasna naprava, kakve često koriste navijači, pa smo mirno napustili učionicu, nakon čega smo pušteni kućama - priča 17-godišnja devojka. Osim učenika trećeg razreda, u to vreme u školi su bili i đaci prve godine koji su imali informatiku na drugom spratu.

- Osetili smo čudan miris, ali nismo imali pojma odakle dolazi, pa samo normalno priveli nastavu kraju. Tek kasnije smo čuli da je neko ubacio dimnu bombu u učionicu u prizemlju - ističe jedan od đaka prvog razreda u Srednjoj ekonomskoj školi.

Subotička policija poslala je šturo saopštenje u kojem stoji da je nepoznata osoba, kroz otvoren prozor, ubacila dimnu kutiju u učionicu, da nije bilo štete niti povređenih i da se za počiniocima intenzivno traga.

Iako su sigurnosne kamere škole i obližnje menjačnice snimile lica koji su ubacila dimnu bombu u učionicu, za sada niko nije uhapšen. Na osnovu pregledanih snimaka, u školi tvrde da nije reč o njihovim učenicima „niti o licima koja su u poslednjih nekoliko godina pohađala ovu školu, te da ne znaju šta bi mogao biti motiv".

Neraščišćeni računi među navijačima?

Iako juče nije bilo moguće dobiti bilo kakvu informaciju o uzrocima nemilog događaja, u delu đaka vlada uverenje da je ovo samo nastavak sukoba „marinaca" i subotičkih „grobara", odnosno navijača Spartaka i Partizana, koji su kulminirali u poslednjih godinu dana. U Srednju ekonomsku školu ide veliki broj „jangera", kako sebe zovu mladi Subotičani okupljeni u grupu koja navija za beogradski klub, pa bi to mogao biti jedan od motiva napada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.