UNS: Ko je pretio TV Panon?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Ko je pretio TV Panon?

SUBOTICA - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od policije u Subotici da odmah pronađe autora ili autore pretnji upućenih Radio-televiziji "Panon", koja program emituje na mađarskom jeziku.

Direktorka te medijske kuće Ildiko Arpaši upozorena je u subotu, 23. avgusta, SMS porukom da je u prostorije njene redakcije podmetnuta bomba, a dojava je bila potpisana sa "Vojna policija gen. Mladića, 1991 - Knin", saopštio je UNS.

Pored upozorenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se bomba nalazi u redakciji, u poruci su se našle i uvrede i psovke, a policijskom pretragom ustanovljano je da je dojava koja je uznemirila članove redakcije i zaposlene u RTV "Panon" bila lažna.

Subotička kancelarija UNS-a je navela da to nije prva pretnja upućena medijskim kućama nacionalnih manjina, čije se redakcije nalaze u Subotici. Policija do sada nije pronalazila osobe koje su upućivale takve pretnje, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.