U turističkoj ponudi za Francuze i vojvođanski način života

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U turističkoj ponudi za Francuze i vojvođanski način života

U Beogradu je održana konferencija "Predstavljanje turističkih potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu", kojoj je prisustvovalo preko 20 turističkih predstavnika iz Francuske. Oni su, nakon konferencije, obišli Sremske Karlovce, a u Novom Sadu ih je ugostio Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za turizam.

Turističkim agencijama iz Francuske, sem kulturnih sadržaja koje nudi Vojvodina, zanimljiv je i vojvođanski način života, rekao je Ivan Đoković, pokrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sekretar za turizam.

"Ujedno takođe i gastronomija i vinarstvo, po čemu su Francuzi poznati ali ono što

je nama rečeno je da po njihovom ukusu i subjektivnom osećaju ne zaostajemo u tom smislu za njima i zato su se na neki način opredelili za naše tržište jer ga smatraju domaćim i smatraju da upravo njihovi građani se mogu ovde osećati ne samo bezbedno nego da se mogu osećati komotno kao u svojoj zemlji", kaže Đoković.

Uspostavljanje što bolje saradnje i interkulturalne razmene između Srbije i Francuske, cilj je domaćina projekta, udruženja „Ja volim Francusku".

Đoković ističe da smo uspeli da našu zemlju vratimo u turističku mapu odnosno ponudu Francuske i da će se naša zemlja sa svim svojim potencijalima i onim što su danas francuski turistički predstavnici imali prilike da vide ..naći u njihovoj ponudi od septembra ove godine.

Resorni sekretar očekuje znatno povećanje dolazaka turista iz Francuske, već u narednoj godini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.