U toku rekonstrukcija glavnog puta kroz Futog, glavna ulica u Kaću biće obnovljena do kraja avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku rekonstrukcija glavnog puta kroz Futog, glavna ulica u Kaću biće obnovljena do kraja avgusta

Uz podršku Vlade Srbije, "Putevi Srbije" rade i rekonstrukciju regionalnih puteva u Srbiji. Trenutno se radi na 157 takvih projekata, a jedan od njih je rekonstrukcija glavnog puta kroz Futog, kao i deo regionalnog puta Begeč–Futog.

Radovi na rekonstrukciji glavne ulice u Kaću, u dužini od 4.500 metara, čija je vrednost 115 miliona dinara, biće završeni 31. avgusta, najavili su danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i izvršni direktor Puteva Srbije Zoran Stojisavljević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Uz podršku Vlade Srbije, Putevi Srbije rade i rekonstrukciju glavnog puta kroz Futog, kao i deo regionalnog puta Begeč - Futog, čija je vrednost 120 miliona dinara“, rekao je Vučević prilikom obilaska Kaća.

On je najavio da će u Kaću biti rekonstruisano obdanište, koje će biti i prošireno, u šta će biti uloženo 60 miliona dinara.

"Rekonstruisaćemo i pešačke staze, u šta će biti uloženo 35 miliona dinara, a rekonstrukciju atmosferske i fekalne kanalizacije u delu Kaća smo završili", rekao je Vučević.

Kaže da su mu građani preneli da u nekim delovima Kaća ima problema sa atmosferskom kanalizacijom, a bilo je pritužbi i na to da je školska sala u lošem stanju.

Najavio je da će i ti problemi biti rešeni.

Vučević je, govoreći o rekonstrukciji regionalnih puteva u Novom Sadu i okolini, rekao da uskoro počinje rekonstrukcija Preradovićeve ulice u Petrovaradinu.

"Grad je uradio tu ulicu do Tvrđave, a Putevi Srbije će rekonstruisati do izlaza iz Petrovaradina", rekao je on, dodajući da ga je obradovala najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je na otvaranju auto-puta "Miloš Veliki" rekao da će Novi Sad dobiti 127 miliona evra za atmosfersku kanalizaciju i milijardu investicija za regionalne i lokalne puteve.

Izvršni direktor "Puteva Srbije" Zoran Stojisavljević rekao je da to preduzeće intenzivno radi na terenu, kako bi postiglo kvalitet putne infrastrukture, "jer znaju koliko su dobri putevi ljudima bitni".

"Vlada Srbije obezbedila budžetska sredstva za ovu namenu, kako bismo znatno poboljšali i unapredili putnu infrastrukturu. Trenutno u Srbiji, u tom smislu, radimo 157 projekata, a vrednost je 16 miliona dinara", rekao je Stojisavljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.