U toku globalna kampanja protiv nasilja nad ženama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2017, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku globalna kampanja protiv nasilja nad ženama

Od početka godine u novosadskoj Sigurnoj ženskoj kući zbrinuto je 86 osoba, od čega su 41 žene, a 45-oro su deca.

Otkada se primenjuje novi zakon o sprečavanju nasilja u osnovnom sudu u Novom Sadu pokrenuto je 77 postupaka za zaštitu žrtava nasilja, od čega je 39 završeno izricanjem neke od mera.

U toku je globalna kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i devojčicama", čiji cilj je da podseti državu na obaveze koje je prihvatila potpisivanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konvencije Saveta Evrope za borbu protiv nasilja nad ženama u porodici.

Kampanja je počela 25. novembra, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, i završava 10. decembra, Međunarodnim danom ljudskih prava.

Među prvim adresama, na koju se žene koje su pretrpele nasilje jave, jeste SOS ženski centar.

O njihovom radu, u emisiji Razglednice Radio-televizije Vojvodine, razgovarali smo sa psihologom SOS ženskog centra, Ivanom Perić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZASTRAŠUJUĆU PODACI O NASILJU NAD ŽENAMA U BEČU: Nažalost najopasnije mesto za žene i dalje je sopstvena spavaća soba!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2017, 16:47

BEČ - U subotu, 25. novembra počela je globalna kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja će trajati do 10. decembra 2017. godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.