U susretu Ruskoselskom svinjokolju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susretu "Ruskoselskom svinjokolju"

KIKINDA - Udruženje odgajivača svinja, u saradnji sa Mesnom zajednicom i uz pomoć lokalne samouprave, organizuje u subotu u Ruskom Selu manifestaciju „Ruskoselski svinjokolj".

Organizatori očekuju učešće desetak ekipa, koje će se nadmetati u tradicionalnoj obradi svinjskog mesa i pripremi mesnih prerađevina, svojstvenim ovom geografskom području, narodnim običajima, multietničkoj sredini, kao i specifičnim ukusima učesnika.

Inače, Udruženje odgajivača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svinja „Rusko Selo", osnovano je pre dve godine, s ciljem unapređenja rasnog sastava i popularizacije odgajanja ovih domaćih životinja. U četvrtak i petak biće organizovana predavanja, na kojima će poljoprivredni stručnjaci deo svog znanja pokušati da prenesu Ruskoselcima.

U četvrtak, s početkom u 14 sati, u ruskoselskom Lovačkom domu, planirano je predavanje na temu „Uzgajanje svinja na norveški način". U petak, na istom mestu u 18 sati, stručnjaci će govoriti o genetici u svinjarstvu, o bolesti svinja, kao i o njihovoj ishrani.

Subota je rezervisana za „Ruskoselski svinjokolj", prvu manifestaciju ove vrste. Ekipe, koje broje od tri do pet članova, takmičiće se od šest sati ujutru, na prostoru mesne pijace, u tradicionalnoj obradi mesa i pripremi mesnih prerađevina.

Stručni žiri će u 13 sati u Domu omladine da degustira i oceni disnatorski paprikaš i druge „masne i slasne" specijalitete, a najboljima će biti uručena priznanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.