U susret 38. Kobasicijadi u Turiji, organizovana promocija kobasice u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 18:43

U susret 38. Kobasicijadi u Turiji, organizovana promocija kobasice u Novom Sadu

Narednog vikenda počinje 38. Kobasicijada u Turiji, koja važi za jednu od najvećih gastronomskih manifestacija kod nas. Svake godine poseti je nekoliko hiljada turista, a njeni organizatori organizovali su promociju kobasice u Novom Sadu.

Od ranih jutarnjih časova brojni Novosađani okupili su se na Ribljoj pijaci sa željom da probaju sveže, dimljene i pečene turijske kobasice. Za tu namenu organizatori su pripremili oko dve tone. Dok su neki posetioci došli da probaju kobasicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugi su došli iz znatiželje.

Kobasicijadu svake godine poseti veliki broj turista željnih da probaju čuvenu turijsku kobasicu. Pored bogatog muzičkog programa, manifestacija će imati i takmičarski karakter.

,,Prvi dan znači 25-og imamo takmičenje u pravljenju kobasica. tu ekipe mogu da se prijave, ko bude zainteresovan da dođe da se takmiči sa nama Turijcima i da vidimo ko pravi bolju kobasicu, da li mi ili neko drugi. A mi smo ubeđeni da smo najbolji kobasičari i mislim da ćemo mi pobediti i odneti, prvo mesto ostaće u Turiji“, kaže Željko Popić, organizator Kobasicijade u Turiji.

Kao i svake godine glavna atrakcija biće kobasica duža od dva kilometra, koja se svake godine produžava za jedan metar. Tako da će se Turinci i ove godine upisati u Ginisovu knjigu rekorda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.