U rumskoj školi briga o korišćenju energije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U rumskoj školi briga o korišćenju energije

Osnovna škola "Dušan Jerković" iz Rume uzela je učešče na završnoj manifestaciji projekta "Energija svuda oko nas" i svečanoj dodeli diploma i nagrada najboljim vojvođanskim školama, gde je učenica sedmog razreda škole takođe nagrađena.

Na svečanoj manifestaciji, dodeljene su nagrade najboljim školama koje su aktivno učestvovale u ovom projektu, kao i đacima. Jedna od tih nagrada otišla je i u ruke učenice rumske škole Katarine Dupor.

"Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navode da najviše što obrazovanje može pružiti detetu u njegovom razvoju jeste pomoći mu i usmeriti ga prema području na kojem mu njegova nadarenost najviše odgovara, a pri tom u korist boljoj budućnosti. Takav slučaj je upravo i sa nastavnim osobljem ove škole, navodi Dušan Vuksan, profesor u OŠ "Dušan Jerković" iz Rume.

Direktorica Obrenka Krasić se složila da su ovakvi projekti više nego potrebni za očuvanje prirodne sredine, i da je veoma važno deci pomoći da shvate bitnost korišćenja energije.

Ovaj projekat se već deveti put sprovodi u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini, sa zadatkom da podstakne obnovljive izvore energije, kao i racionalno korišćenje postojećih izvora.

Zbog toga je veoma važno uticati na decu jer je upravo pred njima budućnost, koju mogu učiniti boljom, stvarajući nova pravila odgovornog ponašanja, a samim tim zdravog i boljeg života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.