U privatnom domu za stare u Petrovaradinu testirano još 12 osoba - svi negativni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 17:14

U privatnom domu za stare u Petrovaradinu testirano još 12 osoba - svi negativni

Svih dvanaestoro novotestiranih korisnika i zaposlenih u privatnom domu za stare u Petrovaradinu su negativni – saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalna pitanja. Deo zaraženih, sa lošijom kliničkom slikom, smešten je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine, a deo njih je u karantinu u zgradi doma, koji je pretvoren u privremenu bolnicu.

Broj obolelih u odnosu na jučerašnji dan, ostao je nepromenjen: 22 korisnika i šestoro zaposlenih zaraženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Kovid-om 19, dok su testovi preostalih 12 osoba negativni.

Od 37. pacijenata koji su hospitalizovani na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine osmoro je iz privatnog doma za stara lica u Petrovaradinu. Među njima je i 69-ogodišnji muškarac, koji je nakon kraćeg lečenja na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici hitno prebačen u Klinički centar a prema poslednjim informacijama, on se nalazi na respiratoru i u kritičnom je stanju.

Taj privatan dom obišao je pokrajinski sekretar za socijalna pitanja, Predrag Vuletić, koji je za RTV izjavio da sve ukazuje na to da je infekcija u taj objekat ušla sa nekim od zaposlenih.

"Ne možemo da kažemo u ovom trenutku da je bilo većih propusta. To je jedan dobar dom, licenciran 2019. godine, svi kriterijumi ispunjeni i čekamo poslednje nalaze epidemiološke službe", rekao je Vuletić.

Nakon detaljne inspekcije, biće poznate sve okolnosti koje su dovele do ovog, kako je naveo "izolovanog slučaja", koji se, kako je zaključio, neće odraziti na stabilnu epidemiološku situaciju u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Virus uneli zaposleni? Traži se izvor zaraze u domu u Petrovaradinu

Izvor: Večernje novosti, 06.Jun.2020, 08:57

Ispituje se kako se infekcija raširila u domu za stare Mass Green House u Petrovaradinu. Ne isključuje se mogućnost da je virus doneo neko od zaposlenih U PRIVATNOM domu za stare Mass Green House u Petrovaradinu, posle otkrića da je 22 korisnika i šestoro zaposlenih pozitivno...

Nastavak na Večernje novosti...

Na Infektivnoj klinici u Novom Sadu 40 pacijenta, dvoje na respiratoru

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2020

U Kliničkom centru Vojvodine danas se nalazi 40 pacijenata obolelih od virusa korona, što je za tri pacijenta više nego u petak...U odnosu na prethodni dan od danas je još jedan pacijent na respiratoru, pored korisnika privatnog staračkog doma u Petrovaradinu R.S. (69) koji je već nekoliko dana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.