U planu formiranje Arheološkog parka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2017, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U planu formiranje Arheološkog parka

U planu je formiranje Arheološkog parka u Sremskoj Mitrovici, koji bi se uredio sa ciljem da se najsavremenijim metodama predstavi bogatstvo antičkog nasleđa u ovom gradu, a time podigne svest o čuvanju kulturne baštine.

Reč je o lokaciji Glac, a sve će se prostirati na nešto više od 19 hektara.

Osnovni koncept razvoja prostora obuhvata formiranje kompleksa arheološkog parka, sa pratećim sadržajima, u cilju zaštite nepokretnog kulturnog dobra.

Podela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostora u obuhvatu plana opredelila bi urbanističke zone prema posebnim namena. Obuhvaćen prostor će se ovim planom urediti kao polifunkcionalan- sa pretežnom namenom zaštite arheološkog nasleđa, ali i za turizam i ugostiteljstvo, kao i za kompatibilne namene.

Pristup parcelama je sa postojećeg opštinskog puta iz pravca Sremska Mitrovica - Jarak

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.