U Zapadnobačkom okrugu podeljene nove doze vakcina, 672 osobe zaražene koronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2021, 17:50

U Zapadnobačkom okrugu podeljene nove doze vakcina, 672 osobe zaražene koronom

Druga količina od 235 doza Fajzerove vakcine distribuirana je u toku dana po zdravstvenim i gerontološkim ustanovama u Zapadnobačkom okrugu, potvrđeno je RTV u Zavodu za javno zdravlje Sombor.

"Druga količina od 235 doza vakcine raspodeljene tako da je Dom zdravlja u Somboru sa gerontološkim centrom dobio 180 doza, tako da se u tim ustanovama vakcinišu samo medicinski radnici, a u Domu za stare i penzionere Sombor vakcinišu se korisnici ustanove i medicinski radnici. Dom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zdravlja u Odžacima dobio je 15 doza, a Kula sa gerontološkim centrom dobila je 40 doza", kazala je za RTV dr Tatjana Medić, nečelnica epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje Sombor.

Broj inficiranih od virusa Kovid – 19 na nivou ZBO je 672 obolela.

“Situacija je povoljnija, a prema poslednjim podacima je u Somboru 306 lica inficirano, u Kuli 182, u Apatinu 94 i Odžacima 90 aktivnih Kovid slučajeva”, rekla je dr Medić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZC Vranje: Utrošene početne doze VAKCINA protiv kovida, trebovane dodatne količine

Izvor: OkRadio.rs, 13.Jan.2021, 14:28

Od početka imunizacije zdravstvenih radnika protiv COVID-a 19, koja je započeta 8. januara, do sada je utrošeno 107 doza vakcina, saopšteno je iz Zdravstvenog centra (ZC) Vranje. Zbog povećanog ineresovanja zdravstvenih radnika za imunizaciju, pored već unapred planiranih 105 doza, trebovane...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.