U Vojvodini se pune bolnički kapaciteti, registrovano novih 126 slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 11:25

U Vojvodini se pune bolnički kapaciteti, registrovano novih 126 slučajeva

Trend trocifrenog broja obolelih u APV nastavljen je i tokom prethodna 24 sata i u tom periodu registrovano je novih 126 slučajeva obolelih od kovida 19. Prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj obolelih beleži se u Južnobačkom okrugu i gradu Novom Sadu.

Trenutno je na teritoriji Vojvodine potvrđeno 1275 aktivnih slučajeva pacijenata zaraženih virusom.

U Kliničkom centru Vojvodine se u ovom trenutku leči 201 pacijent od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se 16 nalazi na mehaničkoj ventilaciji i u teškom opštem stanju. U Opštoj bolnici u Pančevu na lečenju je 100 pacijenata. U ostalim kovid centrima opštih bolnica u Vojvodini nalazi se 95 pacijenata, od toga je u Vrbasu 36, u Sremskoj Mitrovici 20, u Somboru 15, Subotici 13, u Vršcu 8 i u Kikindi 3.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu nalazi se troje dece kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Od početka epidemije, od virusa je oboleo 321 zdravstveni radnik u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Nažalost, do današnjeg dana od posledica ove opake bolesti preminula su 54 građanina AP Vojvodine.

Svi ovi podaci nam jasno ukazuju na to da je situacija veoma ozbiljna i da je poslednji trenutak da pokažemo maksimalnu odgovornost. Apelujemo na građane da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera zaštite, kako bismo zaustavili dalje nekontrolisano širenje virusa među populacijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.