U Subotici verifikovani mandati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Subotici verifikovani mandati

SUBOTICA - Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Subotice danas su samo verifikovani mandati odbornika, a predsednik, zamenik i sekretar Skupštine biće izabrani u nastavku sednice, 10. jula.

To je bilo i najavljeno po završetku pregovora Mađarske koalicije i koalcije Za evropsku Suboticu koje će u gradskoj skupštini imati većinu sa 53 od 67 odbornika.

Ranije je najavljeno da će predsednik i sekretar skupštine biti iz Mađarske koalicije, a zamenik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz koalicije Za evropsku Suboticu. Prema koalicionom dogovoru gradonačelnik i njegov zamenik će biti iz koalicije Za evropsku Suboticu, a pet od devet članova gradskog veća biće iz Mađarske kaolicije.

Danas su verifikovani mandati 65 prisutnih, od ukupno 67 odbornika. Mandati dva odbornika koji se danas nisu pojavili, biće verifikovani kada dođu na Skupštinu.

Do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom predsedava najstariji odbornik, Radmilo Todosijević iz Srpske liste za Suboticu koju čine SPS, DSS i SRS.

U Skupštini grada Subotice najviše odbornika ima koalicija Za evropsku Suboticu koja je osvojila 32 odbornička mesta, slede Mađarska koalicija sa 21, Srpska lista za Suboticu sa 13 i Bunjevačka stranka Vojvodine sa jednim odborničkim mestom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.