U Sremskoj Mitrovici održana promocija knjige Velike sile i Srbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 14:08

U Sremskoj Mitrovici održana promocija knjige "Velike sile i Srbi"

U Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici održana je promocija knjige profesora Miloša Kovića, pod nazivom "Velike sile i Srbi". Knjiga obuhvata period od 15. do ranog 19 veka. Autor ističe da je tema knjige odnos velikih sila kao što su Rusija i Osmansko carstvo prema srpskom narodu. Promocija je protekla uspešno, a veliki broj posetilaca je otišao sa kupljenom knjigom.

Autor ističe da je glavna tema knjige odnos velikih sila prema srpskom narodu, ali i sam odnos srpskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema velikim silama. Takođe, se prepliću različita politička pitanja, a kao glavno: Srpska spoljna politika i da li je ona uopšte postojala u tom periodu?

Promocija je održana u Muzeju Srema, a direktor ističe da mu je čast i zadovoljstvo što je jedan od najvećih stručnjaka izabrao Muzej Srema za mesto promocije njegovog najnovijeg dela.

Promociji je prisustvovao veliki broj posetilaca, koji su sa pažnjom slušali izlaganje profesora Kovića, te je veći deo publike kući otišao sa primerkom knjige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.