U Sremskim Karlovcima se gradi naftni terminal vredan 12 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sremskim Karlovcima se gradi naftni terminal vredan 12 miliona evra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas, u Sremskim Karlovcima, radove na izgradnji novog naftnog terminala kompanije "Naftachem d.o.o.", i istakao da ova investicija pokazuje da i naše domaće kompanije posluju vrlo uspešno a da je naša dužnost da ih podržimo.

Reč je o investiciji vrednoj 12 miliona evra. Ova kompanija posluje na tržištu 16 godina i zapošljava 250 radnika.

"Ova investicija značajna je ne samo za Sremske Karlovce, već i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za celu Srbiju u delu transporta i skladištenja nafte. Pokrajinska vlada nastaviće da podržava razvoj domaće privrede kroz mehanizme Razvojne agencije Vojvodine i u delu zapošljavanja i u delu nabavke najsavremenije opreme", kazao je predsednik Mirović.

Putem ovih mera zaposlili smo oko 3.000 ljudi za protekle dve godine, dodao je Mirović.

Na ovom mestu nalazila se močvara, a danas, znanjem i iskustvom radnika gradimo naftni terminal po najvišim svetskim standardima, u kom ćemo skladištiti benzin i evro dizel za sopstvene potrebe i potrebe drugih multinacionalnih kompanija, istakao je direktor "Naftachem d.o.o." Drago Papić.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.